7 Aralık 2017 Perşembe

YONCA POĞAÇA

YONCA POĞAÇA
MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya  veya 1 paket instant maya
7-7.5 su bardağı un
Dilediğiniz bir iç harç

  Misafirler için şık sunumlu bir poğaça....
Unun 6 bardağını yoğurma kabına alıp ortasını havuz yapalım. Diğer malzemeleri döküp karıştıralım ve yumuşak bir hamur yoğuralım. 7 bardaktan biraz fazla un alıyor. 1 saat üzeri kapalı mayalandıralım. Mandalina büyüklüğünde beze alıp ortasına dilediğimiz iç harcı veya malzemeyi koyalım. Kapatıp tekrar yuvarlak yapalım ve hafif yassılayalım.Bıçakla 6 çizik atalım. İki çiziği kalp olacak şekilde içe doğru çevirelim. Diğer iki çifti de çevirip  3 yapraklı yonca yapalım. Yağlanmış tepsiye dizip 15 dakika tepsi mayası bekleyelim. Yumurta sarısı sürüp ortasına susam veya çörek otu serpelim. 200 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder