19 Aralık 2017 Salı

DOĞUM GÜNÜ PASTASI

MENNA PASTASI
MALZEMELER
Keki için:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
2.5 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Kreması için:
4 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik un
Yarım su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ
1 fincan sütle çırpılmış 1 poşet krem şanti

Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt

 Süslemek için rondoda çekilmiş yarım paket kakaolu bisküvi
2 yemek kaşığı hindistan cevizi    
Benmari usulü eritilmiş çikolata
                         
Keki için yumurtalar ve şekeri  iyice köpürene kadar çırpalım. Sıcak su ve yağı ekleyip  1 dakika daha çırpalım. Katı malzemeleri eleyerek ekleyip  sadece karışana kadar çırpalım.   Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serip hamuru  boşaltalım. 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim. Kürdanla kontrol edip fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
Krema için sütle şantiyi çırpıp buzdolabına koyalım. Tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişirelim. Ocaktan alınca tereyağ ve vanilin ekleyip karıştıralım. Ara ara karıştırıp soğutalım. Dolaptaki çırpılmış santiyi ekleyip mikserle karıştıralım. Soğuyan keki ortadan kesip  iki katını da sütle ıslatalım ve ara katına krema yayalım. Dilerseniz muz ve damla çikolata da kullanabilirsiniz. Üzerine kalan kremayı sıvayalım. Rondoda çektiğimiz bisküvi ve hindistan cevizini karıştırıp her yerine kaplayalım. Benmari eritilmiş çikolata ile süsleyelim. 1 gece dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder