8 Eylül 2020 Salı

PROFİTEROL

 


PROFİTEROL
MALZEMELER
Kremasi için:
3 su bardağından 1 parmak eksik süt
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilin

Hamuru için:
125 gr tereyağ veya margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
3 yumurta

Üzerine:
1 paket çikolata sos
1.5 su bardağı süt

Kreması için tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeyi kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Ocaktan alınca tereyağ ve vanilin ekleyip mikserle çırpalım. Ara ara karıştırarak soğumaya bırakalım.
Hamuru için su ve yağı tencereye alalım. Elenmiş un, tuz ve şekeri bir kapta karıştıralım. Su kaynayınca unu ekleyip karıştırarak 2 dakika pişirelim. Hamur iyice ılıyınca yumurtalardan birini kırıp mikserle çırpalım. 3 dakika sonra diğerini kırıp çırpalım. 3 dakika da son yumurtayı çırpalım. Dilerseniz sıkma torbasıyla dilerseniz suya batırılmış tatlı kaşığıyla hamurdan cevizden küçük parçalar alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı bırakalım. Çok bozuk olursa şekilleri elinizi ıslatıp parmak uçlarınızla düzeltebilirsiniz. 175 dereceye ısıtılmış fırının kapağını hiç açmadan hafif kızarana kadar pişirelim. Soğuyan hamurların arasını açıp 1 tatlı kaşığı krema koyalım. Çikolata sosunu kupta servis edecekseniz üzerinde yazan ölçüde sütle, tabakta servis edecekseniz yarım bardak eksik sütle pişirip soğuyunca profiterolün üzerine gezdirebilirsiniz. 1 saat buzdolabında dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder