29 Eylül 2020 Salı

KOLAY FIRIN YEMEĞİ

 



FIRINDA PATLICAN YEMEĞİ
MALZEMELER
4 adet küp doğranıp kızartılmış patlıcan
2 adet küp doğranıp kızartılmış patates
2 adet küp doğranmış domates
2 adet yemeklik doğranmış soğan
2 adet ince doğranmış biber
300 gr kavrulmuş kuşbaşı et
1'er çay kaşığı tuz, karabiber, pul bibet, kimyon, kekik
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı suyla açılmış 1 yemek kaşığı domates ve 1 tatlı kaşığı biber salçası
Üzerine çeri domates

Salçalı su ve çeri domatesler hariç tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırıp fırın kabına boşaltalım. Üzerine salçalı suyu gezdirip domatesleri dizelim. Suyun altında ıslatıp sıktığımız yağlı kağıdı yemeğin üzerine yayıp 200 dereceye ısıtılmış fırına verelim. 20 dakika sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp 10 dakika daha pişirelim. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder