17 Şubat 2020 Pazartesi

PRATİK BORCAM PASTASI

BORCAM PASTASI
MALZEMELER
Keki için:
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1.5 paket kabartma tozu
3 dolu yemek kaşığı kakao
2.5 su bardağı un

Keki ıslatmak için 1.5 su bardağı süt

Kreması için:
1 paket muzlu Crem'ole
2 paket toz krem şanti
2 su bardağı süt
200 gr labne peynir
1 paket krema

Arasına:
3 adet muz
1 çay bardağı damla çikolata

Şeker, su ve yumurtayı çırpalım. Üzerine yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpalım. Katıları ekleyip karıştıralım. Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama döküp 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim. Bu arada krema için tüm malzemeleri derin bir kapta çırpıp buzdolabına kaldıralım. Süt miktarı krem şanti markasına göre değişebilir 1.5 bardakla başlayıp katı gelirse arttırmakta fayda var. Kek hafif ılıyınca üzerinden 1 parmak kadar kısmını köstebek pasta yapar gibi kesip robotta çekelim. Ben 1 çay bardağı da fındık ekleyip çektim sadece kek de olur. Üzerini açtığımız keki ıslatalım. Iyice soğuyunca spatulayı sık sık ıslatarak kremanın yarısını düzgünce yayalım. Üzerine dilimlenmiş muzları dizip çikolataları serpelim ve kalan kremayı yayıp robotta çekilen kekle pastayı kaplayalım.1 gece dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder