15 Mart 2020 Pazar

CEVİZLİ UN HELVASI

CEVİZLİ UN HELVASI
MALZEMELER
125 gr tereyağ veya margarin
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
2 su bardağı un
Yarım su bardağı irmik
2 su bardağından 1 parmak eksik şeker
2 su bardağı su
1 çay bardağı ezilmiş ceviz içi
Yarım çay kaşığı tarçın

Oda sıcaklığındaki suyun içine şeker eklenip karıştırılarak eritilir ve kenarda bekletilir. Yağlar yanmaz yapışmaz bir tencereye alınıp eritilir. Eriyince un ve irmik eklenerek orta harlı ateşte sürekli karıştırılarak kavrulur. Karamel rengi alınca altı kısılıp şerbet yavaşça eklenir ve şerbetin tamamını çekene kadar karıştırılarak kavrulur. Ceviz ve tarçın eklenerek 5 dakika soğutulur. 2 kaşık yardımıyla şekil verilerek servis edilir. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder