1 Şubat 2020 Cumartesi

KAR PASTASI

KAR PASTASI
MALZEMELER
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarımşar su bardağı süt, yoğurt ve sıvı yağ
1 su bardağı+1 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Kreması için:
1 paket süt kreması
Yarım su bardağı süt
1 paket toz pasta kreması
1 paket toz krem şanti

Islatmak için:
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker

Üzerine:
1 paket beyaz çikolata sos
1.5 su bardağı süt

Keki için önce yumurta ve unu çırpıp sonra sıvıları ekleyip karıştıralım. En son katı malzemeleri ekleyip yağlı kağıt serilmiş büyük kare borcama dökelim ve 175 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim. Kek pişerken krema malzemelerini çırpıp buzdolabına koyalım. Kek fırından çıktıktan sonra iyice soğutup ortadan ikiye keselim. Keki ıslatmak için süt ve şekeri karıştıralım. Kekin bir parçasını tekrar borcama koyup sütün yarısıyla keki ıslatalım. Üzerine kremanın 2/3'ünü sıvayalım. Kalan sütle diğer keki ıslatalım vr kremanın üzerine kapatalım. Pastayı buzdolabında 2 saat soğutalım. Beyaz çikolata sosunu pişirip pastanın üzerine yayalım. En az 2 saat daha, mümkünse 1 gün dolapta dinlendirip dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder