14 Aralık 2019 Cumartesi

TART KALIBINDA PANCARLI MERCIMEK KÖFTESİ

TART KALIBINDA MERCİMEK KÖFTESİ
MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı irmik
Mercimeği haşlamak için 3 su bardağı kaynar su+1 su bardağı şalgam suyu
1 büyük baş soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 büyük pancar
1 çay kaşığı tuz
1 veya 1.5 limonun suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1'er tatlı kaşığı kimyon, karabiber,pulbiber
1'er çay kaşığı kuru nane, sumak
Dilediğiniz miktarda doğranmış maydanoz ve dereotu

Pancarı düdüklüde 20 dakika haşlayalım. Rendelediğimiz pancarları sıkıp çıkan mor suyu tencereye alalım. Şalgam ve kaynar su ekleyip mercimekleri yumuşayana kadar bu suda haşlayalım. Bulgur ve irmiği ekleyip karıştıralım, kapağını kapatalım ve 30 dakika tencereyi kenarda bekletelim. Kuru soğanı sıvı yağda kavurup salçaları ekleyelim. 1 dakika da bu şekilde pişirip ocaktan alalım. Tüm malzemeleri geniş bir kapta iyice yoğuralım. Benim pancarım küçük olduğu için ben sadece üst katmanında kullanmak istedim. Mercimekli karışımın 1/3'üne karıştırdım. Streç filmle kapatılmış tart kalıbına pancarlı karışımı yayıp üzerine de kalanı yayalım. Soğuyunca üzerine streç film çekip 1 gece dolapta bekletelim. Serviste ince doğranmış marul,roka,tere,maydanoz ve dereotu karışımı ile ortasını doldurup süsleyelim. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder