28 Aralık 2019 Cumartesi

SÜTLÜ MİNİ BAZLAMA

MİNİ BAZLAMALAR
MALZEMELER
4-4.5 su bardağı un
1 paket instant maya ( Yarım paket yaş maya veya 1.5 tatlı kaşığı kuru maya da olur.)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz( Az tuzlu seviyorsanız 1 kaşık da olur.)
1 su bardağı ılık su
1.5 su bardağı ılık süt

Önce su, süt, maya ve şekeri derin bir kapta karıştırıp ağzını kapatalım, 10 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyelim. Yoğurma kabına 3 bardak un ve tuzu alalım. Ortasını açıp mayalı karışımı dökelim ve yoğurmaya başlayalım. Un ilave ederek yoğurmaya devam edelim. Ben 4.5 bardak kullandım. Cıvık bir hamur yapalım. Elimiz kaşıkla sıyrılacak, daha katı bir kıvam ekmeğin kabarmamasına neden olur, içi de iyi pişmez. Mayalanma aşamasında hamurun ağzını kapatıp buzdolabına koymanızı tavsiye ederim. Böylece cıvık hamur soğuduğu için az bir unla kolaylıkla şekil verebilirsiniz. Ben hemen pişireyim derseniz 1 saat oda sıcaklığında mayalandırabilirsiniz. Sabah buzdolabından çıkardığımız hamuru elimizi zeytinyağı ile yağlayıp toparlayalım. Orta boy mandalina büyüklüğünde beze alıp kahve fincanı tabağı büyüklüğüne gelene kadar inceltelim. Temiz bir bezin üzerine alıp üstünü kapatıp 30 dakika daha mayalanmaya bırakalım. Tavamızı büyük ocağın orta ayarında ısıtalım. Hamurların ilkinden başlayıp sırayla pişireceğiz. İlk hamuru alıp üzerine hafifçe bastırdıktan sonra tavaya alalım. 4'ü aynı anda pişebilir. Kabarır kabarmaz pişmesini beklemeden ekmeklerin altını üstüne getirelim. Altı iyicr pişince tekrar çevirelim ve az pişmiş olan yüzü de güzelce pişirelim. Pişen ekmekleri kuru bir beze sarıp 5 dakika beklettikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder