12 Ekim 2019 Cumartesi

MARGARİNSİZ DOLGULU KURABİYE

MARGARİNSİZ DOLGULU KURABİYE
MALZEMELER
Hamuru için:
1 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 paket vanilin
Yarım paket kabartma tozu
4-4. 5 su bardağı kadar un
İç harç:
1 büyük rendelenmiş elma
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
5-6 adet minik doğranmış kuru incir
5-6 adet minik doğranmış kuru kayısı
1 avuç kuru üzüm
Un hariç bütün malzemeleri karıştıralım.
Yavaş yavaş un ekleyerek klasik bir kurabiye hamuru yoğuralım.Yumuşak bir hamur olmalı.Üstünü kapatıp iç harcı hazırlayalım.
Elmaları rendeleyip şekeri ekleyelim harlı ateşte kavuralım ki sulanmasın.Ateşten alınca üzüm, kayısı, incir ve tarçın ekleyip karıştıralım.
Limon sıkacağını ters çevirip içine buzdolabı poşeti serelim. Hamurdan cevizden az büyük parçalar alıp elimizle yuvarlak yapalım ve limon sıkacağının içinde hamuru açalım.
Ortadaki boşluğa bir dolu tatlı kaşığı harç koyalım. Hamurun üzerine ince ve minik bir yuvarlak hamur yapıp kapatalım.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 dereceye ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde 20 dakika kadar pişirelim. Soğuyunca tepsiden boşaltalım. Pudra şekerli veya sade servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder