22 Ekim 2019 Salı

MAHLEPLİ TUZLU KURABIYE

MAHLEPLİ TUZLU KURABİYE
MALZEMELER
100 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı sirke
1 yumurta ( beyazı üzerine)
1.5 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
2-2.5 su bardağı kadar un
Üzeri için:
1 su bardağı kavrulmuş susam

Yumurta beyazı ve un hariç tüm malzemeleri karıştıralım. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Benim kulandığım un katkısız olduğu için hamura biraz fazla giriyor sizinki daha az un alabilir.
Hamurun üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim. Yağlı kağıdın arasında serçe parmak kalınlığında hamuru açalım. Dilediğimiz kalıplarla keselim. Önce yumurta beyazı ardından susama batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder