22 Eylül 2019 Pazar

KEK KALIBINDA ELMALI KURABİYE

KEK KALIBINDA ELMALI KURABİYE
MALZEMELER
125 gr tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-3.5 su bardağı kadar un(Kontrollü eklenecek)

Elmalı harç için;
4 büyük rendelenmiş elma
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ezilmiş ceviz

Önce iç harcı için elma ve şekeri tavaya alıp elma suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavuralım. Kenara alıp ceviz ve tarçın ekleyerek soğumaya bırakalım.
Hamur malzemelerini un hariç karıştırıp yavaş yavaş un ekleyerek kurabiye hamuru kıvamında yoğuralım. Üzerini örtüp 10 dakika dinlendirelim. İki yağlı kağıdın arasına koyduğumuz hamuru merdane ile inceltelim. Kek kalıbının kenarlarından taşacak şekilde büyük hamur açalım. Kalıbı katı yağ ile yağlayıp hamuru içine serelim. Harcı üzerine yayıp hamurun kenarda kalan kısımlarını harcın üzerine kapatalım. 180 dereceye ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkınca üzerine temiz bir bez örtüp 5 dakika beklettikten sonra tabağa ters çevirelim. Soğuyunca dilimleyip servis edelim. Dilerseniz pudra şekeri ve tarçın serpebilirsiniz. Hamuru daha ince olsun isterseniz yarım paket kabartma tozu kullanılabilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder