14 Eylül 2019 Cumartesi

BUZLUK BÖREĞİ

BUZLUK BÖREĞİ
12 adet günlük yufka(2 kilo)
SOSU İÇİN:
2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta
1.5 çay bardağı sıvıyağ
İÇ HARCI İÇİN:
2 kilo haşlanmış patates
2 büyük boy soğan
1 çay bardağından az eksik sıvı yağ
10 dal ince kıyılmış maydanoz
1'er çay kaşığı tuz, karabiber,pulbiber

Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Soğanı doğrayıp sıvıyağı tavada kızdıralım. Soğanları bu yağda pembeleşene kadar kavuralım. Haşladığımız patatesleri ezip kavrulan soğa lara ekleyelim. Tuz, baharatlar ve maydanozu ekleyip soğumaya bırakalım.
Sos malzemelerini hepsini derin bir kasede çırpalım.
Yufkaları 4'e bölüp üçgen parçalar elde edelim. Yufkanın het yerine sostan bolca sürelim. Uzun kenarına iç harçtan yayıp rulo saralım ve gül şekli verelim.
Bir tepsiye birbirine değmeyecek şekilde dizdiğimiz börekleri derin dondurucuda şoklayalım. Donan börekleri buzdolabı poşetine alıp tekrar buzluğa yerleştirelim.
Dondurucudan çıkardığımızda çözünmesini beklemeden yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı veya sıvı yağ, yoğurt karışımı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder