28 Temmuz 2019 Pazar

30 DAKİKADA KAYISI MARMELATI

EN KOLAY MARMELAT
MALZEMELER
3 kg olgun kayısı
2-3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı limon tuzu

En kolay ve pürüzsüz, üstelik en kısa sürede hazırlanacak marmelat bu. Kayısı, erik ve şeftaliyi bu yöntemle çok kolay hazırlayabiliriz. Tülbentle kevgirle uğraşmadan, kabuklarını çöpe atıp ziyan etmeden 30 dakikada işlem tamamdır.
Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım. Robotta çekip tencereye alalım. Suyu ekleyip ara ara karıştırarak kaynamasını bekleyelim. 5 dakika kaynadıktan sonra şeker, limon tuzu ve tereyağ ekleyelim. Şeker damak tadınıza kalmış ben 2 bardak kullandım. Tadarak arttırabilirsiniz. Yaklaşık 20-25 dakika kısık ateşte sık sık karıştırarak kaynatalım. Kavanozlara sıcak sıcak doldurup kapaklarını hemen kapatalım. Kavanozları ters çevirip 2 gün güneş ışığında tutalım. 2 gün sonunda kilere kaldırabiliriz. Hem kaşık kaşık yiyebilir hem de sulandırıp meyve suyu olarak tüketebiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder