20 Temmuz 2019 Cumartesi

HAŞHAŞLI ÖRGÜ ÇÖREK

HAŞHAŞLI ÖRGÜ ÇÖREK
MALZEMELER
Hamuru için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket instant maya
3 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
6.5-7 su bardağı un
Arasına:
1 çorba kasesi haşhaş ezmesi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1 yemek kaşığı toz şeker

Önce sütü parmağı yakmayacak kadar ısıtalım. Maya ve şekerle karıştırıp ağzını kapatarak mayanın aktifleşmesi için 10 dakika bekleyelim. Tuz, yumurta ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Benim unum katkısız unlardandı ve 7 bardak aldı. Sizinki farklı olabilir azar azar ekleyin katı olmasın. 1 saat mayalanacak.
Ezme, tahin, yağ ve şekeri derin bir kasede karıştıralım.
Hamuru 6 beze yapalım. Hafif un serperek bezelerden birini açabildiğimiz kadar açalım. Üzerine ezmeli harçtan yayıp çok sıkı olmayan bir rulo yapalım. Tam ortasından boyuna kesip iki şeridi birbirine dolayarak örgü yapalım. Tüm hamurları tepsiye dizelim. 190 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder