9 Temmuz 2020 Perşembe

DONDURMALI,SOSLU KEK

DONDURMALI, SOSLU KEK
MALZEMELER
Keki için:
3 büyük yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1.5 paket kabartma tozu
Sosu için:
2 su bardağı süt ( Islak seviyorsanız yarım bardak daha olabilir.)
Yarım paket toz çikolata sos
Yarım su bardağı toz şeker
1 dolu yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Servis için:
Dondurma
Çikolata sos

Öncelikle kek için yumurta ve şekeri çırpalım. Sıvıları ekleyelim. Tekrar çırpalım. Katıları eleyerek ekleyelim çırpma teliyle çırpalım. Midi kek tepsisi veya büyük dikdörtgen borcamı yağlayalım ve harcı dökelim. 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakikaya kadar pişirelim. Bu arada sos malzemelerini küçük bir tencerede karıştıralım. Kaynamaya başlar başlamaz altını kapatalım. Koyu olmayacak kıvamı. Islak kek sosu gibi olacak. Fırından çıkan kekin üzerini kürdanla delelim ve sosu dökelim. 3-4 saat buzdolabında dinlendirip dondurma ile servis edelim. Çok yumuşak bir kek oluyor ama ıslak kek kadar nemli değil. Dondurmayla yendiğinde onun verdiği ıslaklık yeterli oluyor. Yine de nemli olsun isteyenler sosun sütünü arttırabilir. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder