25 Nisan 2020 Cumartesi

TEPSİDE KREMALI HİRA TATLISI

TEPSİDE KREMALI HİRA TATLISI
MALZEMELER
Hamuru için:
1 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı irmik
1 su bardağı+1 dolu yemek kaşığı un
Şerbeti için
1.5 su bardağı sıcak su
1.5 su bardağı toz şeker
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tereyağ

Şerbeti için şekeri sıcak suyla karıştırıp eritelim ve kenarda bekletelim. Hamuru için un hariç tüm malzemeleri karıştırıp en son unu kontrollü ekleyelim. Kurabiyeden bir tık daha yumuşak olan hamuru az yağlanmış küçük dikdörtgen borcama dökelim. 175 derecede fırının en alt bölümünde üstü biraz kızarana kadar pişirelim. Kürdanla delikler açıp şerbetini verelim. Üzerine tepsi kapatalım. Krema için tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeleri karıştırarak ocakta pişirelim. Pişince yağ ve vanilin ekleyelim. Arada karıştırıp ılıtarak soğuyan tatlının üzerine yayalım. 5-6 saat, mümkünse bir gece dinlendirip bol hindistan cevizi serpetek servis edelim. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder