11 Nisan 2020 Cumartesi

HAMBURGER EKMEĞİ

EVDE HAMBURGER EKMEĞİ
MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1.5 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
5 su bardağı kadar un

Üzerine sürmek için 1 yemek kaşığı yoğurt
Susam

Toz şeker, su, süt ve mayayı karıştırıp ağzını kapatalım 10 dakika bekletelim. Tuzu ekleyip kontrollü un eklemeye başlayalım. 4 bardak undan sonra yağı ekleyelim ki toparlamak kolay olsun. Hamur kıvama gelene kadar un ekleyelim. Ben toplam 5 bardak kullandım. Kıvam cıvık olacak elinizden kaşıkla sıyıracaksınız. Kapağını kapatıp en az 1 saat mayalandıralım. Ben akşamdan yoğurup buzdolabında beklettim. Hamuru 2 parçaya bölüp hafif unlanmış tezgahta ilk parçayı küçük tepsi boyutunda açalım. İkinci hamuru da açıp birincinin üzerine koyalım. Küçük bir kaseyle yuvarlaklar keselim. Kalınlığı makaron kurabiye veya halleyden az daha fazla olacak:) Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizip üzerine bez kapatalım. 30 dakika mayalansın. Yoğurdu çırpıp üzerine sürelim. Az susam serpip 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim. Üzerine az su serpip bez kapatarak 10 dakika yumuşamasını bekleyelim. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder