26 Ağustos 2019 Pazartesi

PRATİK MEYVE PESTİLİ

PRATİK MEYVE PESTİLİ
MALZEMELER
Her 1 kg meyve için;
1.5 yemek kaşığı nişasta
3-4 yemek kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı su
Kullanacağımız meyveleri yıkayıp çekirdeğini çıkaralım ve robota alalım. Damak tadına göre birkaç kaşık şeker ekleyip iyice parçalanana kadar robotta çekelim. Meyve püresinin üzerine su ve nişastayı ekleyip tekrar robottan çekelim. Tencereye alıp karıştırarak kaynatalım. Kek harcından az koyu kıvama gelince altını kapatalım. Bundan sonrasında tepsiye döküp kaşığın arkasıyla incecik yaymamız gerekiyor.Ben 2 türlü denedim. Bir tepsinin tabanına yağlı kağıt serdim, diğerinin tabanıno tereyağladım. Bence tereyağlı olan daha iyi kurudu ama seçim sizin. İkisi de kolay kalkıyor. 2 gün güneş gören bir yerde kuruduktan sonra üzerine az pudra şekeri serpelim. 3 parmak kalınlığında şeritler kesip dilerseniz muska, dilerseniz rulo şeklinde sarabilirsiniz. Buzdolabının alt kısmında uzun süre dayanacaktır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder