18 Ağustos 2019 Pazar

KREMALI INCIRLI KEK

KREMALI İNCİRLİ KEK
MALZEMELER
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1paket vanilin
1su bardağı iri doğranmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
8-10 adet küp doğranmış kuru incir
Keki ıslatmak için:
1.5 su bardağı ılık su
1 paket 3'ü bir arada granül kahve
2 yemek kaşığı toz şeker
Kreması için:
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 poşet toz krem şanti

Incirleri 10 dakika sıcak suda bekletip küp doğrayalım ve hafif unlayalım. Keki için yumurta ve şekeri çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım. Yağlanmış büyük dikdörtgen borcam döküp 175 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirelim. Keki ıslatmak için su, kahve ve şekeri karıştıralım. Fırından çıkan kekin ilk sıcağı geçince kahveyi üzerine gezdirelim. Kek soğurken şanti ve tereyağ hariç tüm krema malzemelerini bir tencerede karıştıralım. Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Pişince yağı ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Kremayı ara ara karıştırarak ılıtalım. Ilık kremaya krem şantiyi ekleyip çırpalım. 1 saat beklettiğimiz kekin üzerine yayalım. Buzdolabında en az birkaç saat mümkünse bir gece dinlendirdikten sonra hindistan cevizi serperek servis edelim. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder