9 Aralık 2020 Çarşamba

DEREOTLU MAYASIZ POĞAÇA

SIVIYAĞLI, KIYIR DEREOTLU POĞAÇA
MALZEMELER
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sulu yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta(sarısı üstüne)
1 avuç dolusu ince doğranmış dereotu
1 küçük kase peynir ( Tulum kullandım. Lor da olur.)
2.5-3 su bardağı un

Sabah kahvaltısına hazırlanabilecek çok pratik bir tarif.
Sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu, tuz, yumurta akı iyice karıştırılır. Üzerine dereotu ve peynir eklenir yine karıştırılır. Unun 2 bardağı eklenip yoğurmaya başlanır. Kıvam bulması için en az yarım, en fazla 1 bardak daha una ihtiyaç olacaktır. İyice yoğurunca ele yapışmıyorsa hamur tamamdır. Mandalina boyutunda bezeler alınıp şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Vaktiniz varsa pişirmeden 10 dakika dinlendirirseniz daha güzel kabarır. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder