6 Kasım 2020 Cuma

TEREYAĞLI, İRMİKLİ UN HELVASI





 TEREYAĞLI,İRMİKLİ UN HELVASI

MALZEMELER
1 yemek kaşığı tereyağ (50 gr)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Arzuya bağlı ezilmiş ceviz içi
Çay kaşığı ucuyla tarçın

Oda sıcaklığındaki suyun içine şeker eklenip karıştırılarak eritilir ve kenarda bekletilir.
Yağlar yanmaz yapışmaz bir tencereye alınıp eritilir.
Eriyince un ve irmik eklenerek orta harlı ateşte sürekli karıştırılarak kavrulur.
Karamel rengi alınca altı kısılıp şerbet yavaşça eklenir ve şerbetin tamamını çekene kadar karıştırılarak kavrulur.
Ceviz ve tarçın eklenerek 15 dakika soğutulur. Kalıp veya kaşıkla şekil verilerek servis edilir. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder