SÜTLÜ İRMİK TATLISI
En kolayı irmik helvası. Balık deyince arkadaşı helvadır bizde.
SÜTLÜ İRMİK HELVASI
MALZEMELER:1 çay bardağı sıvı yağ, 1.5 su bardağı irmik, 1.5 su bardağı su, 1.5 su bardağı süt, 1.5 su bardağı şeker, 1 çorba kaşığı pekmez,1 tatlı kaşığı tarçın, ceviz veya yer fıstığı
Sıvı yağı kızdırın. Üzerine irmiği döküp sürekli karıştırarak orta ateşte kavurun. Yağ kızarken başka bir tencereye su ve şekeri koyup ocağa alın. Şerbet kaynayınca süt ve pekmezi ilave edin. Bu arada irmiği kavurmaya devam edin. İrmiğin rengi istediğiniz kadar koyulaşınca ocağın altını kısıp yavaş yavaş şerbeti dökün ki eliniz kolunuz yanmasın. Şerbeti çekene kadar yaklaşık 5 dakika daha helvayı kısık ateşte karıştırın. Ocağı kapatınca tarçın ve iri kıyılmış cevizi ekleyip karıştırın.
Ocaktan alınca tencerenin ağzına nemli bir bez örtüp yarım saat dinlendirin. Elinizle veya kalıplarla istediğiniz şekli verin. Farklı zamanlarda yaptığım üç helvanın görüntüsünü paylaşıyorum.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder