8 Şubat 2017 Çarşamba

SAC KAVURMA


En sık yapılan et yemeği bizim evde saç kavurmadır. Sac kullanmak özellikle ayrı bir tat verir. Tencerede o tat bulunmaz.

SAÇ KAVURMA

MALZEMELER:750 gr dana veya kuzu eti (Dana olursa biraz yağlı olması lazım), 3 orta boy ince kıyılmış soğan,6-7 tane ince doğranmış yeşil biber, 1-2 tane ince doğranmış kapya biber, 3 orta boy küçük doğranmış domates, yarım limon suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağ, 1'er çay kaşığı karabiber, pul biber, kekik, 1-2 tatlı kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı etin yağından veya kuyruk yağ

Etleri kuşbaşından daha ufak doğruyoruz. Yarım limon suyu,zeytinyağ, baharatlar ve tuzla harmanlayıp en az 1 saat buzdolabında bekletiyoruz. Etin yağını içine atıp sacı ocağa koyuyoruz. Altını harlı bir şekilde yakıyoruz. Yağlar kızınca sacın içinde her yere değecek şekilde karıştırıp etleri atıyoruz. Ocağı çok hafif kısıp ağzını kapatarak etleri pişmeye bırakıyoruz. Etler suyunu çekmeye yakın soğan ve biberleri ekleyip biraz sıvı yağ ekliyoruz. Soğan ve biberler kavrulunca domatesleri ekleyip 5 dakika daha kavuruyoruz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder