Mutfağa yeni yeni ısınan bir annenin kendisi gibi acemilere cesaret verme serüveni...
8 Şubat 2017 Çarşamba
SAC KAVURMA
En sık yapılan et yemeği bizim evde saç kavurmadır. Sac kullanmak özellikle ayrı bir tat verir. Tencerede o tat bulunmaz.
SAÇ KAVURMA
MALZEMELER:750 gr dana veya kuzu eti (Dana olursa biraz yağlı olması lazım), 3 orta boy ince kıyılmış soğan,6-7 tane ince doğranmış yeşil biber, 1-2 tane ince doğranmış kapya biber, 3 orta boy küçük doğranmış domates, yarım limon suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağ, 1'er çay kaşığı karabiber, pul biber, kekik, 1-2 tatlı kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı etin yağından veya kuyruk yağ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder