BİSKÜVİDEN PRATİK BATON PASTA
Çok basit ama hiç pasta sevmeyenleri bile saran bir pasta. Kremasının ana fikrini Cahide Sultan'dan aldım. 2-3 ufak değişiklikle uyguladım. Kendisinin tarifleri favorimdir😊
BİSKÜVİDEN BATON PASTA
MALZEMELER: 1 paket sade, 1 paket kakaolu petibör bisküvi
Kreması: 3 su bardağı süt, 2 normal yemek kaşığı un, 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası, 5 yemek kaşığı şeker, 1 paket vanilin, 1 tatlı kaşığı tereyağ
Ilıyınca kremaya eklemek için: Yarım paket toz krem şanti, 100 gr labne peyniri
Krema için un, nişasta, şekeri bir tencereye alıp sütü ekleyerek pişirelim. Kenara alıp arada karıştırarak 15-20 dakika soğutalım. Ilıyınca krem şanti ve labneyi ekleyelim. Kıvam koyuysa biraz da süt veya krema ekleyerek mikserle çırpalım. Bir sade petibör alıp bir yüzüne kremadan bir kaşık sürelim. Bir tabağa uzun kenarı aşağı gelecek şekilde dik koyalım. Kakaolu bir petibör alıp yüzüne krema sürelim. Kuru yüzü diğer petiböre bakacak şekilde tabaktaki sade petiböre yapıştıralım. Kremalı yüz hep boşta kalacak ki diğer bisküvi yapışsın. Bir sade bir kakaolu tabak dolana kadar devam edelim. Kalan kremayla pastayı kaplayalım. İstediğimiz gibi süsleyip dolaba kaldıralım. En az birkaç saat dinlensin. İlk dilimi üçgen keselim. Böylece diğer dilimleri verev kesebiliriz. Verev keserek servis edelim ki fotoğraftaki görüntüyü elde edelim. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder