Mutfağa yeni yeni ısınan bir annenin kendisi gibi acemilere cesaret verme serüveni...
9 Şubat 2017 Perşembe
KAKAOLU YOĞURT TATLISI
Bu tatlının sade versiyonu da mümkün. Ama ben böyle de beğendim....
KAKAOLU YOĞURT TATLISI
MALZEMELER
Yumurta ve şekeri çırpalım. Kakao hariç tüm malzemeyi karıştıralım. Kare borcamı yağlayalım. Hamurdan bir kase ayırıp kakao ve 1 çorba kaşığı su ile karıştıralım. Sade olan hamuru borcama yayalım. Kakaoluyu sade hamurun üzerine rastgele gezdirelim. Her yeri eşit kalınlıkta olsun diye borcamı birkaç kez yere vuralım. 170 dereceye ısıtılmış fırının en alt rafında pişirelim.Şerbet için 2 su bardağı şekeri 2 su bardağı su ile kaynatalım. Kaynayınca birkaç damla limon suyu ekleyelim. 5 dakika kaynadıktan sonra ılıyana kadar soğutalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder