Mutfağa yeni yeni ısınan bir annenin kendisi gibi acemilere cesaret verme serüveni...
8 Şubat 2017 Çarşamba
PUDİNG DOLGULU KEK
Hafif ama havalı bir pasta...Midi fırın tepsisi veya dikdörtgen borcama yapılabilir. Sağ alt köşedeki fotoğraf ilk denememden o yüzden azıcık kayık😊
PUDİNG DOLGULU KEK
MALZEMELER:
Arasına: 1 paket vanilyalı, 1 paket muzlu pudingi karıştırıp 6 bardak sütle pişiriyoruz. (Koyu olması için az süt koyuyoruz.)
Üzerine: 1 paket krem şanti, 1 su bardağı soğuk sütle çırpıp dolapta bekletiyoruz.
Yumurta ve şekeri köpürene kadar blender ile çırpalım. Sıvı malzemelerini ekleyip tekrar çırpalım. Kalan malzemeleri ekleyip çok çırpmadan karıştıralım. Büyük boy dikdörtgen borcamı yağlayıp harcı dökelim.180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder