8 Şubat 2017 Çarşamba

PUDİNG DOLGULU KEK


Hafif ama havalı bir pasta...Midi fırın tepsisi veya dikdörtgen borcama yapılabilir. Sağ alt köşedeki fotoğraf ilk denememden o yüzden azıcık kayık😊

PUDİNG DOLGULU KEK

MALZEMELER:
Keki için: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 çay bardağı ılık süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 çorba kaşığı tepeleme kakao, 1su bardağı+2 çorba kaşığı tepeleme un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin

Arasına: 1 paket vanilyalı, 1 paket muzlu pudingi karıştırıp 6 bardak sütle pişiriyoruz. (Koyu olması için az süt koyuyoruz.)

Üzerine: 1 paket krem şanti, 1 su bardağı soğuk sütle çırpıp dolapta bekletiyoruz.


Yumurta ve şekeri köpürene kadar blender ile çırpalım. Sıvı malzemelerini ekleyip tekrar çırpalım. Kalan malzemeleri ekleyip çok çırpmadan karıştıralım. Büyük boy dikdörtgen borcamı yağlayıp harcı dökelim.180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.
Pişen keki ılıtalım. Ilıyınca sebze oyacağı ile kekin üzerinde delikler açalım. Delerken tepsinin dibine kadar oymamaya dikkat edelim. Deliklerin arasında birer parmak boşluk bırakalım.
Pişirip soğuttuğumuz pudingi oyduğumuz deliklere iyice doldurup kalanı ile kekin üstünü kaplayalım. Deliklerden çıkan kek parçalarını kekin üzerine yayıp elimizle hafif bastırarak sabitleyelim. Kekimizi streç filmle kaplayalım. 1 saat bekletip krem şanti sürelim. Varsa pasta tarağı ile yoksa benim gibi çatalla dalgalar çizebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder