8 Şubat 2017 Çarşamba

TAHİNLİ KURABİYE



Çok kolay ama başında beklenmesi gereken helva tadında bir kurabiye... Sol alttaki fotoğraf cevizlisi sağ alttaki sadesi. Zevkinize kalmış ama ben cevizli seviyorum. Yerken mutlaka yanında bir şey için yoksa yutmakta zorlanabilirsiniz


TAHİNLİ KURABİYE


MALZEMELER: 1 büyük çay bardağı sıvı yağ, 1 büyük çay bardağı tahin, 1 büyük çay bardağı pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 paket vanilin, 2.5-3 su bardağı un


Tüm malzemeler yoğurma kabına alınır. Yalnız unu 2 bardak koyalım. 1 bardağını kontrollü olarak ekleyelim. 10 dakika kadar hamuru toparlanana kadar yoğuralım. Klasik kurabiye hamuru yumuşaklığında olacak. Üzerini örtüp 10 dakika dinlendirelim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine küçük lokmalık yuvarlaklar yapalım. Aslinda benim kurabiyelerim de çok büyük değillerdi ama fotoğrafta kocaman görünüyorlar☺ 170 dereceye ısıtılmış fırında çatlayıp beyaz kalacak şekilde 12-15 dakika pişirelim. Her fırın aynı hızda pişirmediği için en iyisi kürdan testi. Fırını kapatınca 5 dakika daha içinde tutalım. Çıkarınca soğuyana kadar tepsiyi boşaltmayalım ki dağılmasın. Ben boşaltırken de kurabiye kağıtlarına alıyorum. İkramı daha kolay oluyor. Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder