8 Şubat 2017 Çarşamba

PATATESLİ ÇITIR BUZLUK BÖREĞİ

Buzlukta çiğ olarak saklanıp misafir gelmeden çıtırdatılan bir börek var sırada...


PATATESLİ BUZLUK BÖREĞİ


MALZEMELER: 3 yufka, 1 yumurta, 4-5 çorba kaşığı yoğurt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 3 haşlanmış patates, 1 soğan, baharatlar ve tuz


Soğan az yağda kavrulur. Haşlanıp ezilmiş patatesler, tuz ve istediğiniz baharatlar eklenir. İç harcımız hazır.
Bir kaseye yumurta,sıvı yağ ve yoğurt alınıp çırpılır.
Birinci yufka tezgaha serilir. Yoğurtlu karışım fırçayla yufkanın her yerine sürülür. İç harcın 1/3'ü yayılır. Üzerine ikinci yufka serilir. Aynı işlem uygulanır. Üçüncü yufka da aynı şekilde serilir. Sos ve harç yayılır. Yufkanın kenarları hafif içe kıvrılıp rulo olarak sarılır. Streç filmle kaplanip buzluğa atılır. Pişirileceği zaman 30 dakika önce çıkarılır. Hafif yumuşayınca 1 cm kalınlığında dilimlenir. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülerek 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder