PORSİYONLUK GÜLLAÇ
Güllaç ailecek çok sevdiğimiz ve Ramazan dışında da tükettiğimiz bir tatlı. Sütlü şerbetine yazık olmasın, tepsinin dibinde kalmasın, servis sorunu da istemem derseniz siz de dondurma kaselerini deneyin. Tarif 4 kişilik...
PORSİYONLUK GÜLLAÇ
MALZEMELER:4 yaprak güllaç, 5-6 su bardağı süt,1.5-2 su bardağı şeker arası için iri kıyılmış 1 su bardağı ceviz, 1 tatlı kaşığı gül suyu
Şekeri 4 veya 5 bardak sütle beraber ocağa alalım. Biz bol sütle sevdiğimizden ben 5 kullanıyorum. Sütün bir bardağını soğuk kullanıyoruz. O dolapta beklesin. Şeker eriyip süt de iyice ısınınca ocaktan alıyoruz. Sıcağı elimiz dayanabilecek şekildeyken bir yaprak güllacı parçalayıp parçaları tek tek tencereye batırıyoruz., fazla bekletmeden çıkarıyoruz. Yarısını dondurma kabına koyup ceviz serpiyoruz. Diğer yarısını da onun üzerine koyuyoruz. Azıcık gül suyu serpiyoruz. Soğuk sütümüzden de üzerine gezdiriyoruz. Oda sıcaklığına soğutup ağzını streç kapatarak buzdolabına kaldırıyoruz. 3-4 saat dinlendirip servis edebiliriz. Afiyet olsunn..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder