9 Şubat 2017 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZİ GÖRÜNÜMLÜ FİNCAN TATLISI


Ben bu tatlıyı hindistan cevizinin meyvesine benzer şekilde süslemeyi çok seviyorum.

HİNDİSTAN CEVİZİ GÖRÜNÜMLÜ FİNCAN TATLISI

MALZEMELER
2 Türk kahvesi fincanı un
2.5 fincan şeker
1 litre süt
1 çorba kaşığı tereyağ
1 paket vanilin

Yanlarını bulamak için: Yarım paket robotta çekilmiş kakaolu bisküvi

1 yemek kaşığı kakao

1 tatlı kaşığı tarçın

Yarım çay bardağı robotta çekilmiş ceviz

Üzeri için indistan cevizi
Tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeleri tencereye alalım. Kaynayınca tereyağı ekleyip bir iki dakika daha pişirelim. Altını kapatınca vanilin ekleyip karıştıralım. Kahve fincanlarını soğuk suyla ıslatalım. Muhallebiyi mikserle çırpıp fincanlara boşaltalım. En az 4 saat soğutalım. Yanlarını bulamak için bisküvi,kakao,tarçın ve fındığı geniş bir kasede karıştıralım. Fincanın kenarlarıdan bıçağın ucuyla hafifçe geçip tatlıyı fincandan kurtaralım. Fincanı ters çevirip tatlıyı elimize alalım.Yanlarını kakaolu bisküvi karışımına bulayalım. Sunum kağıtlarının içine yerleştirip üzerlerine hindistan cevizi serpelim. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder