YEŞİL MERCİMEKLİ TARHANA ÇORBASI
Un tarhanası memleketten. Kışın en bi sevdiğimiz...
MERCİMEKLİ UN TARHANASI
MALZEMELER: 3 yemek kaşığı un tarhanası, 5 su bardağı su, 1 su bardağı et suyu veya tavuk suyu, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 baş küçük soğan, 2 diş sarımsak, karabiber, pul biber, nane, kekik, tuz, 1 tatlı kaşığı tereyağ, 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Sıvı yağı kızdırıyoruz. İnce kıyılmış soğan ve sarımsak ekleyip kavuruyoruz. Domates ve biber salçası ekliyoruz. Onu da bir iki dakika kavurup biraz değişik ilerleyeceğimiz yola giriyoruz. Salça kavrulunca istediğimiz miktarda baharatlarla birlikte toz tarhanayı tencereye alıp 2 dakika kadar kavuruyoruz. Et suyu ve su ekliyoruz. Kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadığında mercimeği ekliyoruz. Kısık ateşte 7-10 dakika kaynatıyoruz. Kıvam koyu gelirse kaynar su ekleyebiliriz. Parlak ve kıvamlı olması için altını kapatınca tereyağ ekliyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder