ERZİNCAN KAYISI TATLISI
Erzincan'ın hem yöresel hem hafif bir lezzeti. Sunumda ceviz yerine veya cevizle birlikte kaymak da tercih edebilirsiniz.
ERZİNCAN KAYISI TATLISI
MALZEMELER
1.5 su bardağı kuru kayısı
1 çay bardağı su
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ceviz
Bu tatlının kayısısı evde kurutulanlardan olacak. Marketlerin yumuşak kayısısı olmaz. Kayısıyı tencereye alalım. Üzerine sıcak su dökelim. Kapağını kapatıp 1 saat kadar yumuşamasını bekleyelim. Kısık ateşe koyalım. Kaynamaya başlayınca şeker ekleyelim. Suyunun 3/4'ünü çekene kadar pişirelim. Cevizle ılık olarak servis edelim. Eşim bunu o yörenin tandır ekmeğı ile yer. Siz de ekmekle deneyebilirsiniz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder