Mutfağa yeni yeni ısınan bir annenin kendisi gibi acemilere cesaret verme serüveni...
13 Şubat 2017 Pazartesi
SADRAZAM LOKUMU
Bu tatlıya Sultan Lokumu, Sultan Sarması da deniyor ama tarifi aldığım arkadaşım Sadrazam Lokumu demişti ben de öyle yazayım.
SADRAZAM LOKUMU
MALZEMELER
Süt,şeker,un ve nişastayı tencereye alıp iyice karıştırdıkyan sonra ocağa alalım. Kaynatıp 2-3 daha dakika sürekli karıştırarak pişirelim. Ocaktan alınca tereyağ ve vanilin ekleyip karıştıralım. Fırın tepsisine bol bol hindistan cevizi serpip her yerini kapladıktan sonra muhallebiyi her yerine eşit dökelim. En az 4 saat mümkünse daha da fazla soğutalım. Ne kadar soğursa o kadar kolay sarılıyor. Soğuyunca krem şantiyle üzerini kaplayalım. Üzerine ezilmiş fındık veya fıstık serpelim. Ben robotta çekilmiş kakaolu bisküvi de ekledim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder