PORSİYONLUK PİZZACIKLAR
Porsiyonluk ikramlar çok kolayıma geliyor. Bu da çok lezzetli bir tarif. Üstelik az malzeme ile bu lezzeti yakalayabiliyoruz.
PORSİYONLUK PİZZACIKLAR
MALZEMELER:
Hamuru için: 1 yumurta, 1 çay bardağı ılık süt, 1 çay bardağı ılık su, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 2 tatlı kaşığı şeker, 1.5 çay kaşığı tuz, 1 paket instant maya, 2.5-3 su bardağı un
Üzerine:1 su bardağı lor peyniri, 2 adet ince doğranmış kapya biber, 2 adet domates, sucuk, kekik
2 su bardağı unu yoğurma kabına alıp ortasını açalım. Yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayıralım. Yumurta beyazı ve diğer malzemeleri havuza dökelim. Yavaş yavaş yedirerek hamuru yoğuralım. Kalan unu azar azar kontrollü yedirelim. Yumuşak bir hamur yoğuralım. 15-20 dakika dinlendirelim.
Bu arada domates, biber ve sucukları minik doğrayalım.
Hamuru 18 parçaya bölelim. Çay bardağından biraz büyük açalım. Ortasına peynir, biber, domates ve sucuktan azar azar koyalım. Hafifçe kekik serpip üzerine hafif bastıralım. Az yağlanmış tepsiye dizip kenarlarına yumurta sarısı sürelim. 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim. Hem sıcakken hem soğuduğunda çok lezzetli... Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder