8 Şubat 2017 Çarşamba

ÇİKOLATA SOSLU YANARDAĞ PASTA


Çok basit olan ve aslında meyve jölesi ile magmadan lavlar akıtılan yanardağ pastayı ben çikolata sosla yapıyorum. 


ÇİKOLATA SOSLU YANARDAĞ PASTA

MALZEMELER: 1 paket sade pastaban

İÇ DOLGUSU:8 adet Luppo, 2 adet doğranmış muz, ikili krem şantinin bir paketi, 1 su bardağı soğuk süt, 3 çorba kaşıgı hindistan cevizi, 3 çorba kaşığı damla çikolata

ISLATMAK İÇİN: 1 su bardağı süt, 1 paket 3'ü bir arada granül kahve

ÇİKOLATA SOSU: Yarım paket çikolata sos, 1 su bardağı sütle pişirilecek.

Krem şantiyi sütle çırpıp soğuması için dolaba kaldırın. Bu arada luppoları küçük doğrayın. Diğer malzemeleri de hazırlayıp dolaptaki krem şantiyle karıştırın, tekrar dolaba kaldırın. Sütü ılıtıp granül kahve ile karıştırın. Kekin alt katını ıslatın. Dolaptaki iç harcı kekin alt katının üzerine boşaltın. Boşaltırken kenarlarda 1-1.5 cm kadar boşluk bırakın ve iç harcı kubbe gibi şekillendirin, çok yaymayın. Kekin üst katını ıslatıp 8'e bölün. 8 üçgeni alttaki kekin üzerine kapatın.Araları boşluk kalacak kapatmaya çalışmayın. Keki en az 1 saat bu şekilde buzdolabında ağzı kapalı dinlendirin. Bu arada çikolata sosuny pişirin. Biraz koyu olması tercihimiz. Ara ara karıştırarak soğutun. Dolaptaki keki çıkarıp önce dilimlerin üzerine ve yanlarına fırçayla sosu sürün sonra da kalan sosu pastanın ortasından dökün aşağı aksın. Ben bazen çikolata rendeleyip bazen de hindistan ceviziyle süslüyorum. Fotoğraflarda ikisi de mevcut. 3-4 saat bekletip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder