9 Şubat 2017 Perşembe

KURU DOLMA


Kış yaz kuru dolma olsa da yesek diyen bir aileniz varsa bir de içini böyle deneyin.

KARIŞIK KURU DOLMA

MALZEMELER: 20 tane kuru biber, 10-12 tane kuru patlıcan
İçi için: 4yemek kaşığı sıvı yağ,4 orta boy kuru soğan, 1yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 su bardağı pirinç, bir tutam maydanoz, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı sumak, 1'er çay kaşığı pulbiber-karabiber-kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu: 1.5-2 su bardağı sıcak su, 1yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Biber ve patlıcanları üstünü 2 parmak geçecek kadar sıcak su koyup kapağını hafif aralık bırakarak 20-25 dakika haşlayalım. Sonra da en az 1 saat kapağı kapalı yumuşatalım.
Soğanları doğrayıp kızgın yağda kavuralım. Salçayı ekleyip 2 dakika daha kavurmaya devam edelim. Pirinçleri yıkayıp ekleyelim. 5 dakika daha kavuralım. Baharatları ve nar ekşisini ekleyip yarım su bardağı sıcak su ekleyelim. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim. Altını kapatınca ince kıydığımız maydanozu ekleyelim.
Bu yöntemle hem iç biraz piştiği hem de kuru sebzeler iyice yumuşadığı için pişme süresi kısa oluyor.
Biber ve patlıcanların suyunu süzüp sebzelerimizi soğuk suyun altına tutalım. Ağız kısımları boş kalacak şekilde dolduralım.
Su, yağ ve salçayı karıştırıp dolmaların üzerine gezdirelim. Kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder