8 Şubat 2017 Çarşamba

TENCEREDE PATLICAN KEBABI


Hep fırında yapılan bir yemeğin tencere versiyonu. 


PATLICAN KEBABI:


MALZEMELER: 1 kg patlıcan, 3 adet domates, 2 adet soğan, 4 adet yeşil biber, 2 adet kapya biber, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 2 su bardağı kaynar su

Köftesi için: Yarım kilo az yağlı dana kıyma, 1 soğan rendesi, 2 diş dövülmüş sarımsak, 2 çorba kaşığı galeta unu, 1 yumurta, 1'er çay kaşığı pulbiber-karabiber-kimyon-kekik, 1 çorba kaşığı ketçap, 1 tatlı kaşığı tuz

Patlıcanları alacalı soyalım. Limonlu tuzlu bir su hazırlayıp patlıcanları 5-6 yerinden bıçakla delip acısının çıkması için 1 saat bekletelim.
Köfte için tüm malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuralım. Ceviz kadar parçalar alıp yuvarlayalım az yassılayıp köfteler yapalım. Az yağda teflon tavada 1 dakika bir yüzünü 1 dakika diğer yüzünü kızartalım.
Patlıcanları iyice sıkıp kağıt havluyla kurulayalım. 2 parmak genişliğinde doğrayalım. Az yağda 5 dakika kızartalım.
Tencerenin dibine halka halka soğan doğrayalım. Bir sıra patlıcan dizelim. Köfteleri dizelim. Her sıradan sonra küp doğranmış domates ve ince doğranmış biberlerden serpelim. Ara ara az tuz serpelim. Malzeme bitene kadar dizelim. Salçaları bir kaseye alalım. Köftenin baharatı az derseniz üzerine baharat da ekleyebilirsiniz. Suyu da ekleyip salçayı açalım. Yemeğin üzerine gezdirip kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder