8 Şubat 2017 Çarşamba

KREM ŞANTİLİ PASTANE POĞAÇASI

Çeşitli defalar yaptığın pufidik poğaçamın farklı fotoğrafları ile buradayım. Tarifin aslı katı yağ ile ama ben bunu son yapışımda 1 büyük çay bardağı yani 100 ml sıvı yağ ile değiştirip şantiyi de yarım poşet koydum yine sonuç güzeldi. Öyle de deneyebilirsiniz. Ama orjinalini şiddetle tavsiye ediyorum. Pastane poğaçasını aratmıyor. Garanti verebilirim.


KREM ŞANTİLİ POĞAÇA

MALZEMELER: 100 gr oda sıcaklığında tereyağ, 1 paket toz krem şanti, 1 küçük çay bardağı sıvı yağ, yarım paket yaş maya, 1 su bardağı ılık süt, 1/2 su bardağı ılık su, 1 paket kabartma tozu, 2 yumurta(Birinin sarısı üstüne), 1çorba kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 5.5-6 su bardağı un

Ilık süt, şeker ve mayayı karıştırıp 15 dakika bekletelim. 5 bardak unu tuz ve kabartma tozuyla karıştırıp ortasına havuz açalım. Diğer malzemeleri havuza döküp yavaş yavaş yedirerek hamuru yoğuralım. Un yetmezse azar azar kontrollü olarak 1 bardak daha ekleyelim. 20 dakika mayalandıralım. Tekrar yoğurup 10 dakika daha mayalandıralım. Şekillendirip yağlı tepsiye dizelim. 10 dakika da tepside mayalansın. Yumurtasına bir iki damla pekmez ve sıvı yağ akıtıp karıştıralım. Poğaçaların üzerine sürelim. 200 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim.
Dilerseniz içli de yapabilirsiniz. Özellikle patates çok yakışır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder