Mutfağa yeni yeni ısınan bir annenin kendisi gibi acemilere cesaret verme serüveni...
8 Şubat 2017 Çarşamba
KREM ŞANTİLİ PASTANE POĞAÇASI
KREM ŞANTİLİ POĞAÇA
MALZEMELER: 100 gr oda sıcaklığında tereyağ, 1 paket toz krem şanti, 1 küçük çay bardağı sıvı yağ, yarım paket yaş maya, 1 su bardağı ılık süt, 1/2 su bardağı ılık su, 1 paket kabartma tozu, 2 yumurta(Birinin sarısı üstüne), 1çorba kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 5.5-6 su bardağı un
Ilık süt, şeker ve mayayı karıştırıp 15 dakika bekletelim. 5 bardak unu tuz ve kabartma tozuyla karıştırıp ortasına havuz açalım. Diğer malzemeleri havuza döküp yavaş yavaş yedirerek hamuru yoğuralım. Un yetmezse azar azar kontrollü olarak 1 bardak daha ekleyelim. 20 dakika mayalandıralım. Tekrar yoğurup 10 dakika daha mayalandıralım. Şekillendirip yağlı tepsiye dizelim. 10 dakika da tepside mayalansın. Yumurtasına bir iki damla pekmez ve sıvı yağ akıtıp karıştıralım. Poğaçaların üzerine sürelim. 200 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder