9 Şubat 2017 Perşembe

KARNIYARIK BÖREĞİ


Sevdiğimiz bir çıtır börek. Sadece ilk denemede fotoğraf çekmişim o yüzden börekler biraz büyüklü küçüklü. Yaptıkça eli alışıyor insanın...

KARNIYARIK BÖREĞİ

MALZEMELER: 4 yufka, 2 kaşık eritilmiş tereyağ, yarım çay bardağı sıvı yağ, 3 kaşık yoğurt, 1 yumurta, 1 çay bardağı süt
Arasına dilediğiniz bir börek harcı olabilir. Ben yukarıdaki fotoğrafta peynir, domates, kırmızı kapya biber ve kekik karıştırıp kullandım.

Tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, süt ve yumurtayı bir kasede karıştıralım. Bir yufkayı tezgaha serelim. 4 kaşık kadar sıvı karışımdan döküp fırçayla yufkanın her yerine yayalım. İkinci yufkayı birincinin üzerine serip ona da aynı işlemi uygulayalım. Çok büyük olmasın diye ben yufkayı + şeklinde keserek önce 4'e sonra da her parçayı 3'e bölüyorum. Sonra da uzun ucuna iç koyup kenarları içeri kıvırarak sigara böreği gibi saralım. Yağladığımız tepsiye dizelim. Ortasına bir çizik atıp karnını yaralım. Benim ilk denememde bilmediğim sonradan keşfettiğim adıma geldik. Yarıklara birer çay kaşığı daha börek içi koyalım ki içinden çıkıyor gibi görünsün. Kalan sosu böreklerin üzerine sürüp 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun. 


(Aşağıdaki fotoğrafta ise birazı patlıcanlı birazı kıymalı...)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder