9 Şubat 2017 Perşembe

ŞEKERPARE


İlk öğrendiğim şerbetli tatlıyı paylaşalım. Ben irmiğini biraz daha bol seviyorum. O yüzden klasik ölçüsünden biraz fazla...

ŞEKERPARE
MALZEMELER:
250 gr tereyağ veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı irmik
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2-3 su bardağı un
Şerbeti için: 4.5 bardak şeker, 5 bardak su, (Tatlı sıcak şerbet ılıkken dökülecek.)

Oda sıcaklığında katı yağa pudra şekerini ekleyip yoğurarak yedirelim. Diğer malzemeleri ekleyelim. Unu her zamanki gibi azar azar yedirerek ekleyelim. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp hafif yassılayalım. Üzerlerine birer fındık batıralım. Yağlanmış tepsiye dizip 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Bu arada şerbeti kaynatalım.Tatlı hemen tüketilmeyecekse şerbete kaynarken yarım limon da atalım. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım. Şerbeti ılıtalım.
Tatlı fırından çıkar çıkmaz ılık şerbeti dökelim. Tepsinin ağzını kapatalım. 20 dakika sonra tatlıları ters çevirelim ki iki tarafı da şerbetlensin. 20 dakika sonra tekrar tatlıları çevirelim. Çekene kadar şerbeti ara ara kaşıkla tatlıların üzerine gezdirerek ağzı kapalı bekletelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder