HAŞHAŞ EZMELİ TAHİNLİ (KEK KALIBINDA)
Merhaba... Bir önceki tarifim olan haşhaş ezmeli tahinli açmanın başka bir versiyonunu paylaşmak istedim.Tüm aşamalar 5 kat hamuru açıp iç harç sürerek üst üste koyduğumuz yere kadar aynı.Sonrası ise daha kolay:))
KEK KALIBINDA HAŞHAŞ EZMELİ TAHİNLİ AÇMA
MALZEMELER: 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su,1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket yaş maya, 1 çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı tuz, 4-5 bardak un
İÇİ İÇİN: 4 yemek kaşığı haşhaş ezmesi, 4 yemek kaşığı tahin,1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi,1 çay bardağı susam,3 yemek kaşığı sıvı yağ ( İç malzemeleri bir kapta karıştırılır.)
Süt,şeker ve maya karıştırılıp 15 dakika kabarması beklenir. 4 bardak un yoğurma kabına alınıp ortası havuz gibi açılıp tüm malzemeler ortaya dökülür. Yoğururken kontrollü olarak 1 ila 2 bardak kadar un eklenerek cıvık bir hamur yoğurulup 1 saat mayalandırılır. Hamur 5 parçaya bölünüp beze yapılarak üzeri örtülüp 10 dakika dinlendirilir. Tezgah unlanıp bir beze dikdörtgen açılır. Merdaneyle daha kolay oluyor onu tavsiye edebilirim. Bezenin üzerine karışım fotoğraftaki gibi yayılır. 5 beze bu şekilde açılıp iç harç sürülerek üst üste koyulur.Son hali fotoğraftaki gibi olacak. Hamur 4 tarafından çekilerek 1 cm'ye kadar inceltilir.
Sonrasında kek kalıbımızı tereyağ ile yağlayıp kalıba bol susam döküyoruz.sonra hamuru rulo yapıp kalıba bastırıp yayıyoruz. Üzerine bez örtüp 30 dakika daha mayalandırıyoruz. 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Ben üstü çok kızarmasın içi de çiğ kalmasın diye en alt katta pişiriyorum. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder