8 Şubat 2017 Çarşamba

FIRINDA MANTARLI TAVUK


En kolay yemekler tavukla yapılır..

FIRINDA MANTARLI TAVUK

MALZEMELER: 2 parça tavuk göğüs,4 tane yeşil biber,4 tane kapya biber, 2 adet domates, 200 gram mantar, 1'er çay kaşığı karabiber,pul biber,köri,kekik, 1 tatlı kaşığı tuz, 4 çay kaşığı tereyağ

Bu ölçü 4 küçük güveç için... 1'er çay kaşığı tereyağ ile güveçleri yağlayın. Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini diğer malzemelerle karıştırıp güveçlere pay edin. Yarımşar çay bardağı sıcak su gezdirin. İsterseniz bu su salçalı da olabilir. Fırının ızgara telinin üzerine güveçleri dizin. Tepsiye dizecekseniz tepsinin içine de bir parmak yüksekliğinde su koyun. 200 dereceye ısıtılmış fırında kontrollü şekilde pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder