LİMONATA ZAMANI
Pratik, leziz ve ekonomik limonata...
LİMONATA
MALZEMELER: 1 portakal, 1 limon, 1.5 su bardağı toz şeker, 2 litre yani 10 su bardağı su, 1 çay kaşığı limon tuzu
1 portakal ve 1 limonu iyice yıkayıp kuruladıktan sonra buzluğa atalım ve bir gece bekletelim. Ertesi gün çıkardığımızda kesilecek kadar yumuşayana kadar dışarda bekletelim. Ben yaklaşık bir saat bekliyorum. Kabuğun beyaz yerini almadan kabuğu soyalım ve rondoya atalım. Beyaz yeri acılık vermesin diye beyazını soyup çöpe atalım. Meyveleri 8 parçaya bölüp rondoya atalım. Şekeri de ekleyip 2 dakika çekelim. Başka bir kaba su, rondoda çektiğimiz karışım ve limon tuzunu koyalım. 5 dakika ara ara karıştırarak bekletelim. Şeker ve limon tuzunun eridiğinden emin olunca bir kaba süzelim. Süzmeden tadına bakalım şeker eklemek gerekebiliyor. Eklersek onu da eritmeliyiz karıştırarak. Posası kalınca az su ekleyip bastırarak limonatanın üzerine süzelim ki rengi çıksın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder