8 Şubat 2017 Çarşamba

YOĞURT MAYALAMANIN PÜF NOKTALARI

Yoğurdu ekşitmeden mayalayıp lezzetli bir yoğurt elde etmenin püf noktalarını yazayım istedim.
1. Sütü 5 ila 10 dakika arası kaynatın. Azı da çoğu da zararlı.
2. Hızlı soğutmak en eftal olanı. Kışın balkona koyuyorum ben. Ama yaza çözüm bulamadım.
3. Sütün sıcaklığı elinizi hafif yakacak ama küçük parmağınız içinde 10'a kadar dayanacak şekilde olmalı.
4. Maya olarak fazla yoğurt kullanmak yoğurdu çabuk ekşitir. 5 litre süte 1 silme yemek kaşığı yeterli. Mayayı kaşıkla ezip içine sütünüzden koyup karıştırdıktan sonra tencereye mayayı dökün.
5. Ağzına kapak kapatmadan çalışmayan SOĞUK fırına sürün. En az 4 saat en fazla bir gece mayalansın. Fırının kapağı buharlanacaktır. O buhar yogurt mayalanırken kendi kendine çekilecek. Buhar kaybolunca yoğurt hazır.
6. Tencerenin dışı sıcaksa önce oda sıcaklığına koyun soğusun. Sonra dolaba kaldırın.
7. Yoğurdu aynı gün değil bir gün sonra bozarsanız daha iyi olur. Yoksa çok ve çabuk sulanır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder