Merhaba
Blog aleminin yabancısı ve acemisi olarak ilk tarifimle başlıyorum. Haydi Bismillah!
ELMALI AYVA TATLISI (FIRIN GÖRMÜŞ)MALZEMELER:2 adet ayva, 3 Türk kahvesi fincanı şeker,5 karanfil,1 çubuk tarçın,1 su bardağı sıcak suİÇ HARÇ:1 rendelenmiş elma,1 yemek kaşığı şeker,yarım çay kaşığı tarçın,2 cevizin içiAyvaları soyup içini sebze oyacağı ile oyuyoruz.Ben miktar az olduğundan elimi çabuk tuttum hızlı hazırladım.Çok yapanlar diğerlerini soyarken kararmasın diye limonlu suda bekletebilir.Soyduğum ayvaların kabuklarını ve çekirdeklerini tencerenin dibine döşedim.Üzerine ayvaları yerleştirip şekerini döktüm.Çok tatlı sevenler her yarıma bir fincan şeker dökebilir. Karanfiller,tarçın ve suyu ekledim.Orta ateşe koydum. Kaynayınca en küçük ocağın kısık ayarına aldım.Arada kapağını açıp şerbetinden alıp kaşıkla ayvaların üzerine gezdirdim. 1 saat 15 dakika pişirdim. Bu arada elmayı rendeleyip bir kaşık şekerle kavurdum. Tarçın ve ceviz ekleyip kenara aldim. Fırın kabına ayvaları aldım. Elmalarla içini doldurup tenceredeki şerbeti de fırın kabına döktüm. 175 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika rengi dönene kadar beklettim. 3 saat kadar soğutup evdekilere sundum😊Siftahı yaptık bakalım. Ben biriktirmeye başlayayım tarifleri bir gün gelip benim gibi acemilerle burada buluşuruz belki...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder