MİLFÖYLÜ TAVUK KAPAMA BÖREĞİ
MALZEMELER
20 adet kare milföy hamuru (1 paket)
İç harç için:
2 adet haşlanıp didiklenmiş tavuk but
300 gr mantar
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
1 adet küp doğranmış domates veya 2 kaşık domates sos
1 tatlı kaşığı kekik
1'er çay kaşığı tuz, karabiber,pul biber
Üzerine 1 yumurta sarısı
Çok kolay ama çok lezzetli akşam yemeğinde bile çorba, salata ile tüketilebilecek bir börek...
Milföyleri yumuşaması için çıkaralım. Bu arada sıvı yağı kızdırıp mantarları kavuralım. Daha sonra biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim. Domatesleri de ekleyip kavuralım. En son tavukları ve baharatları ekleyelim.Milföy karelerini elimizle çok hafif inceltip ortasına bolca iç harç koyalım. Karşılıklı kenarları üst üste kapatıp zarf gibi katlayalım. Ters çevirip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerlerine 2 veya 3 verev çizgi atıp yumurta sarısı sürelim. 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirip sıcak servis edelim. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder