BİSKÜVİDEN YAŞPASTA
MALZEMELER
4-4.5 paket petibör bisküvi
6 bardak süt
2 paket kakaolu puding
2li paket toz krem şanti+1.5 su bardağı soğuk süt
Süslemek için hindistan cevizi
2 poşet kakaolu pudingi 6 bardak sütle pişirelim. Arada karıştırarak 5 dakika soğutalım. Bu arada kelepçeli kalıbın altını çıkarıp halkayı genişçe bir servis tabağına yerleştirelim. 1 sıra kenarın tümünü kaplayacak şekilde bisküvi dizelim. 2.sıra bisküviyi dizerken her bir bisküvinin üzerine 1 yemek kaşığı krema yayarak kremalı tarafı kalıpta dizili kuru bisküviye yapıştıralım. Bu şekilde tüm kalıbı dolduralım. Puding artarsa üzerine sıvayalım. Pastayı dolaba alıp 2 saat dinlendirelim. Krem şantiyi soğuk sütle çırpıp 1 saat buzdolabında soğutalım. Soğuyunca bisküvi pastasının üzerine bir kısmını yayıp kelepçeyi dikkatlice çıkaralım. Kenarlara kalan şantiyi sıvayalım. Dilediğimiz gibi süsleyip servis edelim. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder