KÖY USULÜ BAZLAMA
MALZEMELER
2 kg un
2 yemek kaşığı tuz
8.5 su bardağı su ( Parmağı hafif yakacak sıcaklıkta)
1 paket yaş maya
Anne tarifi mis gibi, yumuşacık bir bazlama. Önce unu yoğurma kabına alalım. Mayayı unun üzerine parçalayıp tuz da ekleyelim. Yavaş yavaş su ekleyerek cıvık bir hamur yoğuralım. 1 saat üzeri kapalı mayalandıralım. Elimizi ve tezgahı unlayarak yaklaşık 2 avuç büyüklüğünde bezeler yapalım. Kesme tahtamızı unlayıp bir beze alıp hamuru elimizle 1.5 cm kalınlığında açalım. Temiz bir bezin üzerine ters çevirip üzerini başka bir bezle kapatalım. Tüm bezeler bitene kadar mayalandıralım. Yeterince kabarmadıysa biraz daha bekleyebiliriz. Yanmaz tavamızı ısıtıp orta ateşte bazlamalarımızı ilk yaptığımızdan başlayarak pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder