MENNA PASTASI
MALZEMELER
Keki için:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
2.5 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
4 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik un
Yarım su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ
1 fincan sütle çırpılmış 1 poşet krem şanti
Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt
Süslemek için rondoda çekilmiş yarım paket kakaolu bisküvi
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Benmari usulü eritilmiş çikolata
Keki için yumurtalar ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım. Sıcak su ve yağı ekleyip 1 dakika daha çırpalım. Katı malzemeleri eleyerek ekleyip sadece karışana kadar çırpalım. Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serip hamuru boşaltalım. 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim. Kürdanla kontrol edip fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
Krema için sütle şantiyi çırpıp buzdolabına koyalım. Tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişirelim. Ocaktan alınca tereyağ ve vanilin ekleyip karıştıralım. Ara ara karıştırıp soğutalım. Dolaptaki çırpılmış santiyi ekleyip mikserle karıştıralım. Soğuyan keki ortadan kesip iki katını da sütle ıslatalım ve ara katına krema yayalım. Dilerseniz muz ve damla çikolata da kullanabilirsiniz. Üzerine kalan kremayı sıvayalım. Rondoda çektiğimiz bisküvi ve hindistan cevizini karıştırıp her yerine kaplayalım. Benmari eritilmiş çikolata ile süsleyelim. 1 gece dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder